"Lego" nenaudos rPET kaladėlėms gaminti


"Lego" atsisako plano naudoti rPET kaladėlėms gaminti.

Prieš dvejus metus pradėtas projektas turėjo padėti gaminti ekologiškesnes kaladėles. Tačiau dėl jo padidėjo išmetamo anglies dioksido kiekis.

2021 m. birželį "Lego", skambant daugybei fanfarų, paskelbė, kad pirmasis žaislinės kaladėlės prototipas, pagamintas iš perdirbto plastiko, atitiko griežtus kokybės ir saugos reikalavimus. Tai buvo tada. Vakar "Financial Times" generalinis direktorius Nielsas Christiansenas sakė, kad "Lego" atsisakė šios iniciatyvos, nes iš perdirbto PET (rPET) pagamintos plytos leistų išmesti daugiau anglies dioksido. Kaip pranešė BBC, priežastis ta, kad šiam procesui reikia papildomų gamybos etapų, todėl sunaudojama daugiau energijos nei naudojant dabartinę sistemą.

"Išbandėme šimtus ir šimtus medžiagų. Tiesiog nepavyko rasti tokios medžiagos", - sakė Christiansenas laikraščiui "Financial Times", kaip pranešta rugsėjo 23 d. numeryje. Agentūrai "Reuters" "Lego" pabrėžė, kad nors šio konkretaus projekto nevykdys, vis tiek planuoja iki 2032 m. savo žaislų asortimentą paversti tvariu.

Klasikinės "Lego" kaladėlės gaminamos iš akrilnitrilbutadienstireno (ABS) - patvaraus polimero, kuris yra atsparus įbrėžimams ir, pasak "Lego", pasiekia "tobulą sukibimo jėgą". Priklausomai nuo naudojimo reikalavimų, "Lego" elementams formuoti naudojami įvairūs kiti plastikai, įskaitant poliamidą, polikarbonatą ir polietileną.


Atgal