Pirmieji rPET vyno buteliai


Pirmasis iš rPET pagamintas vyno butelis JAV rinkai.

Bendrovė "Amcor" (Hawthorn, Australija; www.amcor.com) per savo "Rigid Packaging" verslą paskelbė, kad JAV rinkai pristato pirmąjį 0,75 litro talpos vyno butelį, pagamintą iš 100 % rPET. Kalifornijos "Ron Rubin Winery" šiuo metu platina keturių 2022 m. derliaus vynuogių rūšių - Vin Rosé, Pinot Grigio, Chardonnay ir Sauvignon Blanc - vyną su "Blue Bin" prekės ženklu šioje lengvoje taroje.

JAV vyndarys pabrėžia, kad, palyginti su įprastais buteliais, sumažinamas išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis, nes stikliniuose buteliuose vyno CO2 pėdsakas sudarytų 30 proc. Teigiama, kad iš PET pagaminti vyno buteliai yra 85 proc. lengvesni už stiklinius butelius ir sukelia trečdalį šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos. Papildomas pliusas - vynu galima mėgautis vietose, kur pageidaujama nedūžtančios taros: paplūdimyje, vonioje ar stovyklaujant.

Blue Bin butelių viduje yra plonas deguonies barjeras, pagamintas iš stiklo (Plasmax), kad turinys neturėtų tiesioginio kontakto su rPET. Pasak bendrovės, linijos pavadinimas "Blue Bin" yra aliuzija į perdirbtos medžiagos, iš kurios pagaminti buteliai, kilmę.

Tačiau "Amcor" nėra pirmoji, pradėjusi gaminti vyno butelius iš PET.

*Informacija: Packamama atstovas Plasteurope.com pranešė, kad įmonė 2018 m. pristatė pirmąjį rPET vyno butelį (tuomet įmonė vadinosi Garcon Wines).


www.plasteurope.com


Atgal