Pirmosios sertifikuotos atsinaujinančios polimerų etiketės


"SABIC" IR PARTNERIAI PRISTATO PIRMĄJĮ SERTIFIKUOTŲ ATSINAUJINANČIŲ POLIMERŲ ETIKEČIŲ, SKIRTŲ MAISTO PAKUOČIŲ TALPYKLOMS, ŽENKLINIMO LIEJIMO FORMOJE SPRENDIMĄ

Pasaulinė chemijos pramonės lyderė SABIC bendradarbiauja su trimis ženklinimo formose (IML) srities specialistais, kad pademonstruotų, jog sertifikuotos atsinaujinančios polipropileno (PP) dervos gali būti naudojamos aukštos kokybės plonasienių mono-PP pakuočių pakuotėse, nepakenkiant kokybei, apdorojimui, saugai ir patogumui. Naudojant vieno etapo IML technologiją, pasiekiamas vientisas detalės dekoravimas tiesiai įpurškimo formoje, kai etiketė tampa neatskiriama pačios pakuotės sudedamąja dalimi. Specialios etikečių plėvelės rūšys ir didelės raiškos spausdinimo technologija leidžia sukurti labai patrauklų ir ekonomišką dekoro sprendimą. Be to, kad tiek liejamoms dalims, tiek etikečių plėvelei gaminti naudojamos sertifikuotos atsinaujinančios PP dervos, gautą pakuotę galima perdirbti į esamus kietojo PP perdirbimo srautus.

SABIC ETP ir rinkos sprendimų generalinis direktorius Abdullah Al-Otaibi sako: "Įvairiuose skirtinguose vartotojų rinkos segmentuose nuolat didėja etiketėmis ženklinamų pakuočių, gaminamų formose, paklausa, nes tai suteikia didelių galimybių rasti ekonomiškai efektyvių ir labai tvarių sprendimų. Kartu su atsakingai gaunamais ir sertifikuotais atsinaujinančiais polimerais iš mūsų TRUCIRCLE™ portfelio ši lanksti dekoravimo technologija turi didžiulį potencialą visiškai perdirbamose vienalyčių medžiagų pakuotėse, kurios nekenkia matomumui lentynoje ir patrauklumui vartotojams mažmeninėje prekyboje. Kartu ji gali padėti gamintojams ir prekių ženklų savininkams sumažinti poveikį aplinkai ir anglies dvideginio pėdsaką, kartu sprendžiant poreikį užkirsti kelią tam, kad vertingas panaudotas plastikas neatsidurtų tarp atliekų."

Etiketės medžiaga IML konteineriams yra dviašės orientacijos polietileno (BOPP) plėvelė, kurią gamina "Taghleef", pirmaujanti pasaulinė plėvelių sprendimų tiekėja klientams visame pasaulyje, naudodama SABIC® sertifikuotą atsinaujinančią dervą, pritaikytą BOPP procesui. BOPP plėvelės plačiai naudojamos maisto produktų, pieno produktų ir gėrimų, namų, grožio ir asmens higienos pakuočių formose. Taghleef siūlo skaidrias, baltas ir metalizuotas PP etikečių plėveles, kurios visos gali būti gaminamos naudojant polimerus su biologinėmis žaliavomis. Be to, jas galima lengvai pritaikyti pagal konkrečius giliaspaudės ar ofsetinės spaudos poreikius, kad jos atitiktų pageidaujamas apčiuopiamas tekstūras ir vizualinę išvaizdą - nuo blizgios, matinės, apelsino žievelės ar aksomo pojūčio iki visiškai neetiketinės išvaizdos.

Monica Battistella, "Taghleef" tvarumo vadybininkė, priduria: "Mūsų BOPP plėvelės, skirtos ženklinimui formose, asortimentas suteikia prekių ženklų savininkams platų aukščiausios kokybės pakuočių apdailos pasirinkimą, kad padidintų prekių ženklo išskirtinumą ir matomumą lentynoje, o poveikis aplinkai būtų nedidelis. Kartu su SABIC sertifikuoto atsinaujinančio polimero, pagaminto iš antros kartos žaliavos, tvarumu, išskirtinėmis šių plėvelių spausdinimo, iškirtimo, antistatinėmis ir nelimpančiomis savybėmis užtikrinama didžiausia vertė per visą ženklinamų produktų gyvavimo ciklą, įskaitant perdirbimą pasibaigus jų naudojimo laikui."

Pagal šį bendradarbiavimą galutinė BOPP etikečių plėvelė tiekiama įmonei "Karydakis", kuri yra pirmaujanti optimizuotų spausdinimo būdų, dažų sudėčių ir konversijos technologijų, pritaikytų PP pagrindu gaminamoms etiketėms, specialistė. Įmonės sudėtingas procesas užtikrina aukštos kokybės etiketes, iš anksto atspausdintas su patraukliais dizainais ir prekės ženklo elementais, kad atitiktų galutinio kliento specifikacijas ir užtikrintų nesudėtingą integraciją su tara per visą formavimo procesą.

"Karydakis IML S.A." generalinis direktorius Giorgos Karydakis teigia: "Šia bendradarbiavimo iniciatyva mes demonstruojame, kad biologinės medžiagos gali būti naudojamos aukštos kokybės IML etikečių gamyboje. Savo klientams siūlome platų patrauklių spausdinimo galimybių pasirinkimą puodeliams, vonelėms, stiklainiams, ąsočiams ir kibirėliams, kurių dydis nuo 50 ml iki 50 litrų, įskaitant papildomą skaitmeninį vandens ženklą su informacija apie medžiagą pagal Europos iniciatyvą "HolyGrail 2.0", skirtą pažangiam automatizuotam mechaniniam perdirbimui."

Augustinos Kotronis, "Kotronis Packaging" generalinis direktorius, paaiškina: Įmonė "Kotronis Packaging": "Ženklinimas formoje yra labai naudingas našumui, nes nereikia atskirai klijuoti lipnių etikečių ant galutinio pakavimo produkto, nes jos suformuoja nuolatinį, apsaugotą nuo klastojimo ryšį su tara tiesiai formoje. Be to, atsinaujinanti SABIC taros medžiaga atitinka visus atitinkamus tarptautinius standartus, taikomus su maistu besiliečiančioms prekėms, ir yra puikiai apdorojama mūsų mašinomis, įskaitant didelį srauto pralaidumą mažesnio storio sienelėms. Be to, ji atitinka mūsų tikslus mažinti CO2 išmetimą ir iškastinio kuro suvartojimą."

Pagal formą supjaustytos IML etiketės galiausiai tiekiamos vidutinio dydžio šeimos įmonei "Kotronis", kuri specializuojasi gaminant įpurškiamus maisto produktų indus. Čia jos palengvina efektyvų puodelių ir indelių ženklinimą formose, taikant vientisai integruotą ir visiškai automatizuotą vieno etapo procesą. Šis IML sprendimas buvo demonstruojamas rugsėjo 11-14 d. Briuselyje vykusioje parodoje "Labelexpo" "Taghleef" 4C35 stende.




Atgal