Perdirbimas ir Dirbtinis intelektas (AI)



Dirbtinis intelektas pagerina maistinio PP rūšiavimą – tyrėjai Prancūzijos mokslinių tyrimų projektas, kurio metu buvo panaudotas dirbtinis intelektas, leido pasiekti "revoliucinių" rezultatų identifikuojant maistinį polipropileną, teigia "TotalEnergies" (Paryžius; www.totalenergies.com).

Prancūzijos bendrovė ir partneriai "Valorplast" (Puteaux; www.valorplast.com) bei "Recycleye" (Londonas; www.recycleye.com) vadovauja bendram projektui "Omni", kuriame dirbtinis intelektas ir mašininis mokymasis naudojami siekiant identifikuoti ir atskirti PP iš buitinių po vartojimo susidarančių atliekų, skirtų naudoti maistui..

Recycleye sukūrė ir išmoko dirbtinio intelekto modelį, pagrįstą atliekomis, surinktomis iš penkių Prancūzijos vietovių, kurias pateikė ir apibūdino Valorplast.

Pasak "Total Energies", naudojant dirbtinio intelekto palaikomą robotizuotą rūšiavimą pavyko sėkmingai atrinkti 50 % maisto produktams skirto PP, kurio grynumas viršija 95 %. Išrūšiuota medžiaga buvo toliau nukenksminama pusiau pramoniniame bandomajame įrenginyje, naudojant gatavas mechaninio perdirbimo technologijas. Bendrovė teigė, kad tada buvo pagamintas bekvapis, švarus perdirbtas PP, tinkamas naudoti aukštos klasės pakuotėse..

Tyrimai atveria papildomų galimybių sektoriui

"TotalEnergies" vyresnioji viceprezidentė polimerams Nathalie Brunelle sakė: "Šis projektas ne tik parodo, kaip pažangiausios technologijos gali pagerinti medžiagų apykaitą, bet ir atveria kelią platesniam prieinamų perdirbtų polimerų panaudojimo būdų spektrui, kad jie galėtų tarnauti mūsų klientams. Tai konkretus atsakas į problemą, susijusią su nebenaudojamų plastikų tvarkymu, ir visapusiškai remia mūsų siekį pasiekti 1 mln. t žiedinių polimerų".

Bendrovės "Recycleye" generalinis direktorius Victoras Dewulfas pridūrė, kad jos dirbtinio intelekto valdoma rūšiavimo technologija potencialiai gali pakeisti perdirbimo ekonomiką.

2020 m. spalio mėn. nevyriausybinė organizacija "Citeo" (Paryžius; www.citeo.com) atrinko "Omni" kaip vieną iš septynių projektų, kuriais siekiama sumažinti buitinių pakuočių poveikį aplinkai Prancūzijoje.




Atgal