Sertifikuota etikečių gamybos technologija


Norvegijos "Norner" akredituota kaip sertifikavimo įstaiga / Sertifikuota etikečių gamybos technologija, suderinama su kietojo PP perdirbimo srautu.

Bendrovė "Norner" (Porsgrunn, Norvegija; www.norner.no) pranešė, kad nuo šiol yra "RecyClass" (Briuselis; www.recyclass.eu) sertifikavimo įstaiga ir pripažinta HDPE ir polipropileno pakuočių bei polietileno plėvelių sertifikavimo laboratorija.

Bendrovė "Norner" teigė, kad jos naujajame polimerų tyrimo centre Porsgrunne (Norvegija) yra daugiau kaip 4500 m² ploto plastikų laboratorijos, skirtos pažangiems bandymams ir analizei. Jame taip pat veikia aukštųjų technologijų plastiko apdorojimo, perdirbimo, pritaikymo ir pakavimo centras.

"RecyClass" pripažįsta etiketės formose technologiją Bendrovė "Propyplast" (Retumakas, Prancūzija; www.propyplast.net) gavo "RecyClass" patvirtinimą, kad jos LMG "CleanLoop" technologija yra visiškai suderinama su kietojo PP perdirbimo srautu Europoje, pranešė "RecyClass". Šia technologija, t. y. daugiasluoksne PP liejimo plėvele, skirta ant PP taros klijuojamoms etiketėms (IML), galima atskirti atspausdintą sluoksnį nuo likusios etiketės dalies šlifavimo etape ir po to atliekant oro elutrizaciją, t. y. procedūrą, kuri leidžia perdirbti nespausdintus dribsnius.

Išbandytas IML buvo užklijuotas ant baltos PP talpyklos, sudarančios 5,5 % viso pakuotės svorio.
Patvirtinti plastikų perdirbimo procesai Bendrovė "Duclo Recycling" (Lydsas, Jungtinė Karalystė; www.duclorecycling.com) pranešė, kad jai suteikta "RecyClass" akreditacija už plastiko perdirbimo procesus, taikomus po ir iki vartojimo susidarančioms atliekoms.

Bendrovės "Duclo Recycling" sausojo perdirbimo įrenginyje ir plovykloje ketinama perdirbti apie 7 000 t/metus plastiko. Bendrovė teigė planuojanti investuoti į papildomą plovyklą ir sausojo perdirbimo mašinas. Nepriklausomas įmonės auditas atitinka EN 15343:2007 ir ISO 22095:2020 standartus, teigė bendrovė.

Savaime išsiskiriantys klijai gavo perdirbimo patvirtinimą Bendrovė "RecyClass" teigė, kad dvi "Fedrigoni" (Verona, Italija; www.fedrigoni.com) technologijos - "PP White" su vandens pagrindu pagamintais akriliniais emulsiniais klijais ir "PE White" su UV spinduliais kietinamais akriliniais klijais - yra suderinamos atitinkamai su kietojo, spalvoto PP ir HDPE perdirbimo srautais Europoje.

Abiem atvejais etiketės buvo bandomos nespausdintos ant butelių be kamštelių, teigė "RecyClass". PP pagrindu pagamintos technologijos atveju klijai sudaro 1 % viso išbandyto butelio svorio, o priekinė dalis - 2,2 %. Kita vertus, bandant PE pagrindu pagamintą technologiją, klijai sudarė 1,2 %, o priekinė dalis - 8,2 % viso butelio svorio.



Atgal